Keblinger

Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Τελευταίες ειδήσεις

Υπενθύμιση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Η ''καταιγίδα'' άρχισε ! Όποιο blog κλείνουν τα βρωμόσκυλα οι Εβραίοι αμέσως αλλα 10 ίδια θα εμφανίζονται! όπως επίσης ένας Ελληνας στο χώμα ... 100 εβραίοι στη μηχανή του Κυμά!

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010
0 σχόλια

Υπενθυμίζουμε ότι το Μακελειό ξαναστήθηκε από φίλους του μακελάρη

Προσωπική φωτογραφίαΟ μακελάρης ιδιοκτήτης του http://www.makelio.blogspot.com/ ήταν το πρώτο με μεγάλη δημοσιότητα μπλογκ που είχε τους όρχεις να αναρτήσει κείμενα Ο.Ε.Α. μαζί με τα δικά του πατριωτικά κείμενα. Από εκεί και πέρα ο πόλεμος που είχε δεχτεί από τους δήθεν θίγεντες παλιανθρώπους εβραίους και έλληνες μασόνους ήταν να του βάζουν «χέρι» συνέχεια στην σελίδα και να δέχεται αφόρητες πιέσεις ακόμα και μέσα από τον χώρο εργασίας του!
Έτσι δουλεύει το εβραϊκό μασονοκινούμενο κατεστημένο στην Ελλάδα!
Παρά ταύτα, ο μακελάρης άντεξε. Εκείνο που δεν άντεξε ήταν το σιωνιστικό κατεστημένο. Και τώρα που η αντίστροφη μέτρηση γι αυτούς έχει αρχίσει, επάνω στον πανικό τους κάνουν λάθη! Εκτός από τον μακελάρη έχουν κλείσει και αλλά μπλογκ και άλλους πάλι τους απειλούν όπως την έσχατη γραμμή ανασχέσεως!
Τελικά επιβεβαιώνετε ότι το «χαρτί» και το «μολύβι» είναι εκείνο ΤΟ όπλο που παραλύει τους εγκεφάλους ελεεινών προδοτών.
Το μακελειό συνεχίζεται από φίλους του μακελάρη εδώ: http://makeliosports.blogspot.com/
Κλείστε το ΤΩΡΑ και αυτό βρωμεροί σιωνιστές ελληνοεβραίοι και μασόνοι προδότες, για να ανοίξουν άλλα δέκα όμοια.
Συνεχώς θα σπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο και θα εξαγριώνετε ακόμα περρισσότερο τους έλληνες.
Οι μέρες σας είναι μετρημένες._
Διαβάστε περισσότερα »

νοιάζεται κανένας αλήτης μιζαδόρος κομματοκοπροσκυλος

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

Το top-10 των χρυσών μοναστηριών Οι μονές με τη μεγαλύτερη περιουσία στον ελλαδικό χώρο και η σκοτεινή πλευρά του «πόθεν έσχες»

0 σχόλια

Ρεπορτάζ ΑΧ. ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ


ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ μπορούν να υπολογίσουν το μέγεθος της περιουσίας που διαθέτουν δεκάδες μονές σε ολόκληρη τη χώρα. Για ιστορικούς λόγους κάποιες κατάφεραν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο, με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεκάδες ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και μετοχές. Αρχαιότερες ή νεότερες μονές γνώρισαν την απλόχερη γαλαντομία των βυζαντινών αυτοκρατόρων, ενώ άλλες πέτυχαν την έκδοση πατριαρχικών σιγιλίων και σουλτανικών φιρμανίων, επί των Οθωμανών, που τους παραχωρούσαν γη και ύδωρ. Σήμερα ορισμένες επαναφέρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξεχασμένα βεράτια ή διατάγματα και διεκδικούν κολοσσιαίες εκτάσεις.

Σε αυτή την ιστορία υπάρχουν και σκοτεινές πλευρές.
Μονή ΠεντέληςΜονή ΔιονυσίουΜονή Μεγίστης Λαύρας

Η πρώτη είναι ότι, σε αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη, οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ουδόλως σεβάστηκαν την περιουσία των μονών. Αντίθετα, χρησιμοποίησαν την Εκκλησία και τον μοναχισμό κατά το δοκούν, άλλοτε υφαρπάζοντας τις περιουσίες τους, όταν το δημόσιο ταμείο ήταν μείον, και άλλοτε ευνοώντας συγκεκριμένες μονές, προκειμένου να εξασφαλίσουν υποστήριξη και επιρροή. Στο Βυζάντιο το πολιτικό συμφέρον ήταν υπέρ πάντων και αξίζει να σημειωθεί ότι, στις όποιες παραχωρήσεις, η ψιλή κυριότητα παρέμενε στα αυτοκρατορικά χέρια.

Από την άλλη η άποψη που υποστηρίζει ότι οι Οθωμανοί σεβάστηκαν την περιουσία της Εκκλησίας, χωρίς να είναι ψευδής, «σηκώνει» πολλές ερμηνείες, καθώς αν στις μέρες μας «το νόμιμο είναι ηθικό», στην Υψηλή Πύλη το νόμιμο ήταν μάλλον σχετικό. Στην Οθωμανική περίοδο οι σουλτάνοι προχώρησαν σε μεγάλες κατασχέσεις και εκποιήσεις της μοναστηριακής περιουσίας και οι σύγχρονοι ιστορικοί ανακαλύπτουν όλο και συχνότερα ότι τα ίδια μετόχια άλλαζαν γεωγραφική θέση από αιώνα σε αιώνα και επισημαίνουν ότι η ρευστότητα της νομοθεσίας και της οθωμανικής διοίκησης ώθησε τους καλόγερους να μάθουν από νωρίς τους αμείλικτους κανόνες του real estate. Αυτό συνέβη και για έναν άλλον λόγο, ακόμη πιο πρακτικό. Χιλιάδες χριστιανοί, φοβούμενοι ότι ανά πάσα στιγμή η περιουσία τους θα μπορούσε να δημευθεί από κάποιον φιλόδοξο πασά, τη μετέγγραφαν εικονικά στην Εκκλησία και την εκμεταλλεύονταν μέσω αυτής. Έτσι πολλοί κατάφεραν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αν και αιώνες αργότερα εκ των πραγμάτων οι μονές τις καρπώθηκαν. Το τρίτο σκοτεινό σημείο είναι η αξιοπιστία των χρυσόβουλλων που επικαλούνται πολλές μονές στα δικαστήρια. Αυτό που πολλοί ιστορικοί και αρχειονόμοι αναφέρουν είναι ότι, λόγω της τακτικότατης ενασχόλησης των καλογέρων με την αντιγραφή βιβλίων, πολλοί φρόντισαν να παραχαράξουν αντίγραφα αυτοκρατορικών αποφάσεων.

Ένας άλλος παράγοντας που διογκώνει τη μοναστηριακή περιουσία είναι ο κανόνας που θέλει τους μοναχούς να είναι ακτήμονες, κάτι που σημαίνει ότι χαρίζουν την περιουσία τους στη μονή όπου ζουν, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε τις εκατοντάδες δωρεές ανά την επικράτεια.

Τέλος, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δυσκολεύει τη χαρτογράφηση της περιουσίας των μονών, εν προκειμένω του Αγίου Ορους, είναι ότι λόγω αυτοδιοικήτου η μοναστηριακή περιουσία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό του ηγουμένου και του οικονόμου της μονής. Ελλείψει διαφάνειας μόνο αν φτάσει μία υπόθεση στη Δικαιοσύνη ή κινητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες με αφορμή μια ακραία επενδυτική κίνηση ή διεκδίκηση εκ μέρους των μονών ρίχνεται λίγο φως στην αχλύ του περιουσιακού μυστηρίου.





Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

Μονή Μεγίστης ΛαύραςΗ Μονή Μεγίστης Λαύρας είναι η πρώτη τη τάξει στην Αθωνική Πολιτεία. Όταν ιδρύθηκε από τον Αγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, κληροδοτήθηκε από τον Νικηφόρο Φωκά με το ένα τρίτο της Σκύρου (40.000 στρέμματα). Μία χιλιετία αργότερα η μονή δρομολογεί στον Νότο του νησιού την κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ευρώπη. Πριν από λίγα χρόνια η μονή εκποίησε ένα κομμάτι γης που κατείχε στο νησί, το οποίο αγόρασε το υπουργείο Άμυνας αντί 12 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Μεγίστη Λαύρα ελέγχει από τον 10ο αιώνα και την Κυρά Παναγιά, το μεγαλύτερο από τα «ερημονήσια» των Βορείων Σποράδων. Πρόκειται για μία προστατευόμενη περιοχή μοναδικού φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου, η οποία όμως έχει ήδη υποστεί τις πρώτες εργολαβικές επεμβάσεις. Ακόμη, στην Κυρά Παναγιά η μονή μισθώνει περίπου 2.500 ερίφια σε χωρικούς, για τα οποία λαμβάνει και επιδοτήσεις.

Το μεγαλύτερο μετόχι της Αγίας Λαύρας, αυτό του Μυλοποτάμου, βρίσκεται εντός του Άθωνα, παράγει κρασί και προσθέτει έσοδα στην περιουσία της μονής. Άλλο ένα μετόχι υπάρχει εκτός του Αγίου Ορους και είναι η Μονή της Αγίας Τριάδας της Άνω Γατζέας στη Μαγνησία. Ακόμη, σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη καταγραφή του υπουργείου Γεωργίας (1984), η μονή κατέχει 7.000 στρέμματα στη Χαλκιδική και άλλα 400 στη Σκόπελο. Επίσης η μονή διεκδικεί 10.000 στρέμματα γης στη Χαλκιδική, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε εκποίηση επτά ακινήτων της στην Αττική, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ. Όλα τα ακίνητα ήταν κληρονομιές μοναχών που έζησαν στη Μεγίστη Λαύρα. Θεωρείται από όλους η πλέον ευκατάστατη μονή.



Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

Το Βατοπαίδι, η δεύτερη τη τάξει μονή του Αγίου Ορους, αποτελεί εδώ και τρεις εβδομάδες την «πέτρα του σκανδάλου» της επικαιρότητας. Με ενεργό δραστηριότητα στα κτηματομεσιτικά και εμφανή πολιτική υποστήριξη κατάφερε να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το περιουσιακό χάσμα που τη χωρίζει από τον «αιώνιο αντίπαλό» της, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έχει στην ιδιοκτησία της καταθέσεις που προσεγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ, χιλιάδες στρέμματα-«φιλέτα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σημαντικές εκτάσεις στην Πέλλα. Ακόμη η μονή διαθέτει μεζονέτες στη Θεσσαλονίκη, κτίρια στη λεωφόρο Κηφισιάς και κατοικίες σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα. Το Βατοπαίδι έχει επίσης στην κυριότητά του 4.000 στρέμματα στη Χαλκιδική, ενώ στην Ουρανούπολη έχει δρομολογήσει, μέσω ενός δυναμικού business plan, την κατασκευή ενός ομοιώματος της μονής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2001 εκποίησε ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια λαμβάνοντας 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα σε Ξάνθη και Ροδόπη. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στα τέλη του 2007 πούλησε ακίνητα και καταστήματα που διέθετε στη Θεσσαλονίκη, συνολικής αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ.



Ιερά Μονή Διονυσίου

Μονή ΔιονυσίουΠΕΜΠΤΗ τη τάξει αγιορείτικη μονή, διαθέτει σημαντική περιουσία από παρεκκλήσια και μετόχια, ενώ στις προθήκες της φυλάσσει μοναδικά κειμήλια. Την τελευταία περίοδο προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις καθώς διεκδικεί από τη Νομαρχία Χαλκιδικής και τον Δήμο Ορμύλιας δεκάδες στρέμματα, σε περιοχή όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες κατασκήνωση για ανάπηρα παιδιά. Από τη δεκαετία του 1930 η μονή διεκδικεί στη Χαλκιδική 15.000 στρέμματα «φιλέτα» και ο Άρειος Πάγος της αναγνώρισε την κυριότητα στα μισά. Τα άλλα μισά βρίσκονται υπό διεκδίκηση. Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, έχει στην κυριότητά της 18.000 στρέμματα στη Χαλκιδική.



Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ο Αλέξιος Β Δ Κομνηνός χάρισε στη μονή το σύνολο του νησιού. Στους αιώνες που πέρασαν η μονή απέκτησε μετόχια σε ολόκληρο το Αιγαίο, ενώ βρέθηκε με περιουσία και στη Μικρά Ασία. Τα περισσότερα από αυτά εκμισθώνονταν σε τρίτους και το μοναστήρι εισέπραττε σημαντικά ποσά. Στις μέρες μας η μονή διαθέτει δεκάδες σκήτες και ιερά καθίσματα, καθώς και 13 μετόχια, διάσπαρτα στο Αιγαίο. Μέσα από τα μετόχια της έχει στην κυριότητά της μία σημαντική περιουσία, την οποία ουδείς, πλην ελαχίστων, μπορεί να υπολογίσει. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Σάμο έχει στην κυριότητά της 18.000 στρέμματα γης. Συν τοις άλλοις η μονή διαθέτει ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι του νότιου τμήματος της Πάτμου. Η μονή απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγα χρόνια με το σκάνδαλο που αφορούσε ένα δίκτυο εκμετάλλευσης της περιουσίας της από μοναχούς. Ακόμη, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών του, το μοναστήρι πρόσφατα ενεπλάκη σε δικαστική διένεξη (από κοινού με τον δήμο και την ΚΥΔ) για την κυριότητα του ακριτικού νησιού Αρκοί.



Μονή Ιβήρων

Μονή ΙβήρωνΗ ΜΟΝΗ Ιβήρων, τρίτη τη τάξει στο Αγιον Ορος, αν και πανίσχυρη, ήταν επί δεκαετίες αφοσιωμένη στο πνευματικό της έργο και στη συντήρηση των χιλιάδων μνημείων που υπάρχουν στις προθήκες της. Όλα αυτά ως τη στιγμή που διεκδίκησε με κάθε επισημότητα την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας! Οι ιβηρίτες μοναχοί γνώριζαν ότι είχαν τόσο τις νομικές όσο και τις ιστορικές προϋποθέσεις για να καταστούν μέτοχοι της «ψυχής» της ακριβότερης πόλης του πλανήτη. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η ρωσική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παραχώρηση ενός ιστορικού παρεκκλησίου πλησίον της πλατείας, το οποίο τους ανήκε κατά την προσοβιετική περίοδο. Ακόμη, η Μονή έχει στην ιδιοκτησία της 7.000 στρέμματα γης στη Χαλκιδική και άλλα 2.000 στον Έβρο.



Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη

Μία από τις ιστορικότερες μονές της Αθήνας, η Μονή Πετράκη θεωρείται πάμπλουτη εδώ και πολλούς αιώνες. Ριζάρειος, ΝΙΜΤΣ, Ακαδημία Αθηνών, Αιγινήτειο, Πολυτεχνείο, Μαράσλειος, Ευαγγελισμός, Αρεταίειο, Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή, Σχολή Χωροφυλακής, Νοσοκομείο Συγγρού, Λαϊκό, Σωτηρία, Ασκληπιείο, Γεννάδιος Βιβλιοθήκη είναι μόνο λίγα από τα κτίρια που χτίστηκαν σε εκτάσεις που δώρισε η μονή στο κράτος σε βάθος ενός αιώνα. Σήμερα η μονή είναι μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, έχει στην ιδιοκτησία της κτήματα στην Πεντέλη, στον Υμηττό και στην Πάρνηθα και συμμετέχει σε αναπτυξιακή εταιρεία της Εκκλησίας. Αν και είναι χαρακτηρισμένη ως εθνικός ευεργέτης, το 1997, μαζί με άλλες επτά μονές, προσέφυγε κατά του Δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αρπαγή περιουσίας, μία υπόθεση που έκλεισε τελικά με συμβιβασμό.



Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Αν και βρίσκεται στη 16η θέση των μονών του Άθωνα, η Μονή Ξενοφώντος διαθέτει μετόχια και εκτάσεις στη Σκόπελο, στη Χαλκιδική, στις Σέρρες και στην Αττική. Επίσης διεκδικεί από τους Χαλκιδικιώτες 53.000 στρέμματα γης, βασιζόμενη σε χρυσόβουλλα.





Ιερά Μονή Πεντέλης

Μονή ΠεντέληςΙΔΡΥΘΗΚΕ τον 16ο αιώνα και κατέστη σταδιακά μία από τις πλουσιότερες της παλαιάς Ελλάδας. Και αυτή συμμετέχει σε αναπτυξιακή εταιρεία της Εκκλησίας και διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Μονή Πετράκη, η Μονή Πεντέλης έχει βεβαρημένο παρελθόν στα κτηματομεσιτικά. Έχοντας στην ιδιοκτησία της τεράστιες εκτάσεις στους πρόποδες της Πεντέλης, πούλησε τμηματικά εκατοντάδες στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, αφήνοντας όμως αναπάντητα ερωτήματα για το πώς απέκτησε αυτή τη γη. Επιπλέον με χρυσόβουλλα διεκδικεί από το Δημόσιο αλλά και από κατοίκους της περιοχής περισσότερα από 50.000 στρέμματα. Της έχει επιβληθεί πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη Νομαρχία για αυθαίρετα, ενώ όταν κάηκε η Πεντέλη ζήτησε, από κοινού με τον συνεταιρισμό των αξιωματικών, να μην καθαριστούν και αναδασωθούν τα καμένα που διεκδικούσε. Τέλος διαθέτει ακίνητο 1.133 τ.μ. στην οδό Ευριπίδου.



Ιερά Μονή Ξηροποτάμου

Η όγδοη τη τάξει αγιορείτικη μονή διαθέτει μακρά ιστορία καθώς είναι μία από τις παλαιότερες της Αθωνικής Πολιτείας. Όπως έχει γίνει γνωστό η μονή έχει στην ιδιοκτησία της σχεδόν 40.000 στρέμματα στη Σάρτη, ακίνητο 3.500 τ.μ. στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας και κατάστημα 400 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη έχει πουλήσει περισσότερα από 32.000 στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, ενώ διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα δάσους στη Βόρεια Σιθωνία.



Μονή Τοπλού

Το ιστορικό μοναστήρι συγκέντρωσε την προσοχή της κοινής γνώμης πριν από μία δεκαετία όταν εξήγγειλε τη δημιουργία μιας... πόλης δίπλα στο Βάι, στη Σητεία της Κρήτης. Σε μία περιοχή που τοπικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «το καλύτερο οικόπεδο της Μεσογείου», η μονή συνήψε συμφωνία με μία βρετανική εταιρεία για την κατασκευή πέντε τουριστικών χωριών με εμπορικά, εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, καθώς και πέντε γηπέδων γκολφ σε έκταση 26.000 στρεμμάτων που της ανήκουν. Το Δημόσιο παρενέβη και διεκδίκησε 10.000 στρέμματα. Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη πολύ καιρό. Αν και στην αρχή ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, στο τέλος... δεν άνοιξε ρουθούνι. Η επένδυση, ύψους 1,2 δισ. ευρώ(!), εξελίσσεται κανονικά και όταν ολοκληρωθεί θα κάνει τη μονή μία από τις πλουσιότερες της Μεσογείου.





Αναδημοσίευση από "ΤΟ ΒΗΜΑ" 21/09/2008

http://www.tovimadaily.gr//ContentSegmentCollection.aspx?c=8546826;8546827&s=0&r=0&p=0&q=80&v=1&t=0
*******
Εσύ φίλε αναγνώστη, θα συνεχίσεις να προσφέρεις το υστέρημα σου στους κηφήνες που θησαυρίζουν εις βάρος σου; Θα συνεχίσεις να στερείς το ψωμί των παιδιών σου, δίδοντας το στους επαγγελματίες "κτηματομεσίτες" παπαδο-καλόγερους; Θα συνεχίσεις να τους θεωρείς ως όργανα του Θεού και μεσάζοντες μεταξύ Θεού και ανθρώπου; Μή γελιέσαι... δέν είναι. Ο μόνος Μεσίτης για να επικοινωνήσουμε με τον Θεό, είναι ο Ιησούς Χριστός που πρόσφερε τον Εαυτό Του για χάρη μας και μέσω Αυτού μπορούμε να μιλήσουμε με την προσευχή μας στον Θεό. Ο ίδιος ο Χριστός το είπε και είναι αλήθεια: "Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού" (Ιωάννης, 14:6)
Διαβάστε περισσότερα »

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς

0 σχόλια
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τυποεκδοτική να οργανώσουν 
την πάλη για  Συλλογικές  Συμβάσεις που να ικανοποιούν 
όλες τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας.
Δεν είναι προσβλητικό να δεχόμαστε μισθούς πείνας και συνθήκες
εργασίας που θα καθορίζει κάθε φορά η εργοδοσία;
Σε κάθε εργασιακό χώρο, πρέπει να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε αποφασισμένοι για αυξήσεις και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Να μη λυγίσουμε μπροστά στις δυσκολίες. Η πείρα που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα έδειξε ότι μπορούμε να τις ξεπερνάμε και να κάνουμε σημαντικά βήματα. Να ξεπερνιούνται οι προκαταλήψεις, ο φόβος, η μοιρολατρία και η τρομοκρατία. Να μην μείνουμε απαθείς.

Απορρίψτε τη λογική του εργοδοτικού συνδικαλισμού. 
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
Εφαρμογή της ΣΣΕ των Λιθογράφων και στην Τυποεκδοτική.

- Όχι στην Εργοστασιακή Σύμβαση Εργασίας και στους μισθούς πείνας.
- Ίδια δικαιώματα και μισθό για όλους τους Λιθογράφους.

Τώρα να μιλήσει η ταξική μας αλληλεγγύη. Μπορούμε να αποκρούσουμε την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τις απειλές. Να μετατρέψουμε το θυμό μας, την αγανάκτησή μας σε οργανωμένη, μαχητική, αποφασιστική δύναμη που θα εμποδίσει την αντεργατική στάση της εργοδοσίας..
Πριν καταλήξεις σκέψου ότι η απάντηση που θα δώσεις σήμερα δε θα κρίνει μόνο το παρόν, αλλά θα καθορίσει και το αύριο το δικό σου, συνολικά της τάξης μας και των παιδιών μας.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio
Διαβάστε περισσότερα »

Πώς να καθαρίσω, να αδιαβροχοποιήσω και να προστατεύσω τις επιφάνειές μου....? Ελληνική Εταιρεία!

0 σχόλια
Στη NanoPhos ΑΕ εφευρίσκουμε νέα, έξυπνα υλικά, ώστε να λύσουμε καθημερινά προβλήματα. Με τη δύναμη της Νανοτεχνολογίας δημιουργούμε ένα λειτουργικό περιβάλλον άνεσης, ασφάλειας και ...ξενοιασιάς.
Ακούγεται σχεδόν μαγικό, αλλά η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας έχει δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία ιδιαίτερων και λειτουργικών υλικών. Τα υλικά αυτά συχνά αποκαλούνται και "έξυπνα" καθώς ανταποκρίνονται σε εξωτερικούς παράγοντες. Ανάλογα με την εξωτερική μεταβολή, τα "έξυπνα" υλικά εμφανίζουν διαφορετικές μηχανικές, χημικές ή ηλεκτρικές ιδιότητες. Τα προϊόντα Νανοτεχνολογίας αποτελούν τη νέα επανάσταση με πρωτοποριακά υλικά στο χώρο της ιατρικής, των βιομηχανικών διεργασιών, των υλικών υψηλής αντοχής & ανθεκτικότητας, στην ενέργεια και το περιβάλλον.
Στη NanoPhos σχεδιάζουμε "έξυπνα" υλικά που λύνουν καθημερινά προβλήματα. Επιθυμία μας αποτελεί η μεταφορά της καινοτομίας από το εργαστήριο στην καθημερινότητα. Το όραμα μας είναι απλό και ξεκάθαρο: “Tune the nanoworld to serve the macroworld” (Ρυθμίζουμε το Νανόκοσμο για να προσφέρουμε στο Μακρόκοσμο)– ή απλούστερα τα νανοσωματίδια στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Tύπος
01/09/2008 - “Νανοϋλικά Στο Λαύριο”

20/04/2008 - “NanoPhos: Δημιούργημα Συνδυασμού Επιχειρηματικότητας & Επιστήμης”

17/02/2008 - “Οι Έλληνες Νανοτεχνολόγοι που Νίκησαν τα Βακτήρια”

10/02/2008 - "Ενα Δυναμικό Ταξίδι στην Νανοτεχνολογία"

10/02/2008 - “Καινοτόμοι με Σφραγίδα Μπιλ Γκέϊτζ”

Διαβάστε περισσότερα »

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και ένας ενήλικας υπέστη σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13:38 στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Λεωφόρο του ΝΑΤΟ.

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

Οι Σιωνιστές Τοκογλύφοι τραπεζοΚλέφτες κατεβάζουν το ευρώ κάτω από 0.99 του USD !!! Ετοιμάσανε το ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ για νέο ελληνικό νόμισμα = 1800 παλιές Δραχμές!!! Φυλαχτείτε ....

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

The €2 trillion debt exposure to Greece, Spain and Portugal

0 σχόλια

Nick Matthews
Economics Research
+44 02 7085 0173
nick.matthews@rbs.com


We estimate there is around Eur2 trillion of debt issued by public and private sector institutions from Greece, Spain and Portugal held by financial institutions outside of these countries. This is the equivalent of 22% of euro area GDP and is well above most widely quoted estimates.
 The size of financial institutions’ exposure to these 3 countries argues in favour of intervention so as to avoid a repeat of a complete collapse in confidence.
 The ECB will need to step up considerably its purchase programme especially on the private asset side.
Global financial institutions’ exposure to Greece, Spain and Portugal

The €2 trillion debt exposure to Greece, Spain and Portuga

Διαβάστε περισσότερα »

«ΝΥΤ»: Το μυστήριο των 2,6 τρισ. δολαρίων ... και οι Εβραίοι τραπεζοτοκογλύφοι απατεώνες! Η Χρεοκοπία και η πτώχευση έρχεται ! Αν πάτε άυριο να πάρετε τις όποιες καταθέσεις σας δεν θα σας δίνουν ούτε ευρώ !!! Προσοχή

0 σχόλια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («New York Times»).
Hypo Real 
Estate Group
Ως «μυστήριο των 2,6 τρισ. δολαρίων» παρουσιάζει η εφημερίδα «ΝΥΤ» τα χρήματα που ξένες τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν δανείσει στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, τρεις χώρες που όπως αναφέρεται βρίσκονται τόσο βαλτωμένες σε οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αναλυτές και οικονομολόγοι να εκτιμούν πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να αποπληρώσουν ένα σημαντικό μέρος του χρέους τους.
DEPFA 
BANK - A Member of Hypo Real Estate GroupRoyal Bank of Scotland Logo.svgΤο «μυστήριο» για τη «ΝΥΤ», όπως επισημαίνει, έγκειται στο ότι «κανείς - ούτε επενδυτές, ούτε, ρυθμιστικές αρχές, ούτε οι ίδιοι οι τραπεζίτες - γνωρίζουν επακριβώς ποιες τράπεζες
διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα δανείων που βρίσκονται σε σήψη. Και η αμφιβολία, όπως πάντα κατά τη διάρκεια μίας οικονομικής κρίσης, έχει ήδη καταστήσει ευάλωτο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης που εμφανίζεται περιστασιακά να παγώνει. Στις αρχές του περασμένου μήνα, σε μια ένδειξη του πόσο επικίνδυνη είχε γίνει η κατάσταση, οι ευρωπαϊκές τράπεζες -οι οποίες φαίνεται να κατέχουν περισσότερο από το μισό του 2,6 τρισ. δολαρίων χρέους- σταμάτησαν σχεδόν το δανεισμό χρημάτων η μία στην άλλη».
File:Vereinigte Ostindische Compagnie bond.jpgΑκόμη, η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε: «Τώρα, με τους κυβερνητικούς πόρους να στερεύουν και την εμπιστοσύνη στις ευρωπαϊκές οικονομίες να είναι σε χαμηλά επίπεδα, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες της Ευρώπης πρέπει να «ομολογήσουν» με μια διαφανή έκθεση των λογιστικών τους. Μέχρι τότε, λένε, κανείς δεν θα μπορέσει να παλέψει αποτελεσματικά τα αυξανόμενα προβλήματα της Ευρώπης.
«Η αγορά γνωρίζει πολύ λίγα για το πού βρίσκονται ‘σταθμευμένοι’ οι πραγματικοί κίνδυνοι», δηλώνει ο Νικολά Βερόν, οικονομολόγος στο Bruegel, ερευνητικό οργανισμό στις Βρυξέλλες. «Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οσο δεν υπάρχει καμία σαφήνεια, η εμπιστοσύνη δεν θα επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα».
Αν και οι περισσότερες μεγάλες εισηγμένες τράπεζες έχουν προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την έκθεσή τους - η Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη είπε ότι κατέχει 500 εκατ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και καθόλου ισπανικά και τα πορτογαλικά - έχει σημειωθεί μικρή αποκάλυψη από τις εκατοντάδες των μικρότερων ενυπόθηκων δανειστών, τράπεζες του δημοσίου και άλλων οργανισμών που κυριαρχούν στο τραπεζικό σύστημα σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Ισπανία.
Ακόμη, αναφέρεται η DEPFA, μια γερμανική τράπεζα που τώρα εδρεύει στο Δουβλίνο, ως ένα από τα λίγα «δεύτερης κατηγορίας ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα» που έχουν προσφέρει λεπτομερείς γνωστοποιήσεις σχετικά με χρηματοοικονομικά μέσα τους.
Οπως έγραψε η «ΝΥΤ», τα «άκαμπτα προβλήματά της, μπορεί να είναι ενδεικτικά όσων παραμένουν κρυμμένα στα βιβλία άλλων τραπεζών». Ειδικότερα, υπογραμμίζεται, η DEPFA, η οποία εξυπηρετεί πρωτίστως στις κυβερνήσεις, παρότι επαιρόταν μόλις πριν από δύο χρόνια για «πολύ συντηρητικές πρακτικές δανεισμού», έχει φλερτάρει με την καταστροφή. Είχε αποφευχθεί κατάρρευσή της στα τέλη του 2008 μέχρι η γερμανική κυβέρνηση να στηρίξει τις τράπεζες και σήμερα τα στοιχεία που παρουσίασε εξακολουθούν να δείχνουν ότι δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο.
Η DEPFA και η μητρική της, Hypo Real Estate Holding, κατέχουν 804 εκατ. ευρώ δημοσίου χρέους της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ιταλίας. Το ποσό για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε το Μάρτιο, αλλά δεν τράβηξε ενδιαφέρον εκτός της Γερμανίας, μέχρι τον περασμένο μήνα, όταν οι επενδυτές αποφάσισαν επιτέλους να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το ποσό διασυνοριακού δανεισμού που είχε πάει στην Ευρώπη.
«Ολοι γνωρίζαμε ήδη πολλά χρέη εκεί έξω», δηλώνει ο Nick Matthews, ανώτερος οικονομολόγος στην Royal Bank of Scotland και ένας από τους συντάκτες έκθεσης για το πού βρίσκονται ελληνικά, ισπανικά και πορτογαλικά χρέη. «Πιστεύω όμως ότι η έκταση της έκθεσης ήταν πολύ υψηλότερη από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν αρχικά σκεφτεί».
Η ανησυχία γρήγορα εξαπλώθηκε πέρα από τα όρια των κρατικών ομολόγων που εκδίδονται από αυτές τις χώρες, καθώς και από την Ιταλία και την Ιρλανδία, οι οποίες έχουν επίσης σοβαρά προβλήματα χρέους. Πλέον και ο ιδιωτικός τομέας βρέθηκε στο επίκεντρο.
Η ύφεση, μαζί με τις υψηλότερες πληρωμές τόκων, καθώς το χρήμα έγινε πιο «ακριβό» και για τις επιχειρήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει στην απότομη αύξηση των εταιρικών χρεοκοπιών, προειδοποιούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε έκθεσή της στις 31 Μαΐου.
Πέρα από τις σαρωτικές εκτιμήσεις για τα δισ. χρέους που διαθέτουν οι τράπεζες, ωστόσο, ελάχιστα λεπτομερή στοιχεία είναι δημόσια. Τα δάνεια εκτιμώνται ότι ανέρχονται στο 22% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, όταν επισκέφθηκε την Ευρώπη στα τέλη του Μαΐου, φέρεται να κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναθεωρήσουν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών τους.
Οπως έγινε στις ΗΠΑ. Να διαχωριστούν δηλαδή οι υγιείς τράπεζες από αυτές που θα χρειαστούν εντατική θεραπεία, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, για να μην επηρεαστεί περαιτέρω η παγκόσμια οικονομία και η εκκολαπτόμενη ανάκαμψή της.
Διαβάστε περισσότερα »

Διαλύεται η αναρχία των τεμπελχανάδων!

0 σχόλια

Tέλος οι ανανεωτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Επανεξελέγη ο Τσίπρας (video)

AΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΝ μετά την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας απο το συνέδριο. Ηδη, ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» την απόφασή του να παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. περισσότερα »
Διαβάστε περισσότερα »

Έλληνικό υποβρύχιο βρίκεται δίπλα τους τις έχει ''κλειδώσει'' και περιμένει ... μάταια !!! το ΟΚ ..... έιναι τρελός-είναι τρελός όμως ο Έλληνας Φρουρός!

0 σχόλια
ImageΗ F-243 Yildirim στον Σαρωνικό! - Επιχείρηση "Πένσα" - Προφητικό σενάριο ΤΑSMO στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Δυο τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, η F-244 Barbaros της ομώνυμης κλάσης και η F-243 Yildirim κλάσης Yavuz, προχώρησαν σε διπλή πρόκληση τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο: Το πρωί σήμερα η F-243 Yildirim μετά από μακρά πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε στον Σαρωνικό, πέρασε ανενόχλητη, μεταξύ Κέας και Σουνίου και με βόρεια κατεύθυνση διέπλευσε τις ακτές της Αττικής, άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και τελικά βγήκε στο κεντρικό Αιγαίο περνώντας μεταξύ Άνδρου και Καφηρέα!

Η τουρκική φρεγάτα παρακολουθείτο καθ’όλη την διάρκεια της πορείας της από την φρεγάτα F-451 ΛΗΜΝΟΣ. Η Yildirim μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, βόρεια της Ρόδου, στις Κυκλάδες και μεταξύ Κέας-Σουνίου.

Κινήθηκε νότια της Σαντορίνης πριν λάβει πορεία βορειοδυτική! Την ίδια στιγμή η φρεγάτα F-244 Barbaros η οποία επίσης βγήκε από το Ακσάζ, όπως και η Yildirim περίπου την ίδια ώρα, πήρε τελείως διαφορετική πορεία και κατευθύνθηκε αρχικά δυτικά και μετά βόρεια, παρακολουθούμενη από την ελληνική ΤΠΚ Super Vita P-69 KΡYΣΤΑΛΛΙΔΗΣ.

H Barbaros αυτή την στιγμή βρίσκεται δυτικά της Λέσβου αφού πέρασε δυτικά της Χίου και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και κατευθύνεται και αυτή προς τα Δαρδανέλλια, όπως και η Yildirim. Πρόκειται για κλασική επιχείρηση "Πένσα" με τα δύο σκάφη να ξεκινούν από το ίδιο σημείο να "ανοίγουν" και να να συκλίνουν μετά στο ίδιο σημείο.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που έχει κυκλοφορήσει μπορείτε να διαβάσετε ένα "προφητικό" σενάριο της Πολεμικής Αεροπορίας για την καταβύθιση της F-244 Barbaros σε αποστολή TΑSMO, με βλήματα ΑΜ-39 Exocet, ακριβώς στην ίδια περιοχή που κινήθηκε σήμερα και χθες, δηλαδή δυτικά της Χίου.

Πρόκειται για την πρώτη μείζονα επιθετική κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν. Περισσότερες πληφορίες σε λίγο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Τάσος Μαντέλης, ο οποίος παραδέχθηκε οτι παντελόνιασε μαύρο χρήμα (και παρόλα αυτά κυκλοφορεί ελεύθερος) γνωρίζει τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας των μιζαδόρων κι έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΡΟΝ” -(Κυριακή 6 Μαίου 2010), στέλνει μήνυμα στο προσωπικό περιβάλλον του Κώστα Σημίτη, φωτογραφίζοντας τον αδελφό του Σπύρο Σημίτη, μόνιμο κάτοικο Γερμανίας.:”ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ. ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΗΜΙΤΗ Ο ΜΑNΤΕΛΗΣ!”

0 σχόλια

Η μητέρα των μιζών

Δημοσιεύθηκε από olympiada
Τα στελέχη της μητρικής SIEMENS που κατέθεσαν στη Γερμανική Δικαιοσύνη θεωρούν τη “Σύμβαση 8002″ του 1997, που υπέγραψε η εταιρεία τους -σε συνεργασία με την INTRACOM- με τον ΟΤΕ, ως “Μητέρα των Μιζών”.
Ο Σημίτης και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί της τότε κυβέρνησης-1997- έστειλαν 70 δις δρχ (που λόγω υπερβάσεων ξεπέρασαν κατά πολύ τα 100 δις) στα ταμεία των δύο εταιρειών.
Το ποιοί πήραν τις μίζες δεν χρειάζεται η βοήθεια του Σέρλοκ Χόλμς για να εντοπισθούν.
Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το θέατρο σκιών απο τα ανδρείκελα του πολιτικού συστήματος.

Tι έχει να πει ο Μαντέλης, για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού.

Τι έχει να προσάψει ένας αποδεδειγμένα μιζαδόρος στον καθηγητή Σπύρο Σημίτη;

Αυτό μόνο ο Μαντέλης το γνωρίζει αλλά υποψιαζόμαστε οτι μας αφορά ολους.
Ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες.

Δεν μπορεί όμως, να έχουν περάσει τόσες ώρες, απο τη κυκλοφορία της εφημερίδας και ο Κώστας Σημίτης να τηρεί ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ για ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ.
Διαβάστε περισσότερα »

Απολλώνειο θα λέγεται το νέο νόμισμα! Οχι Δραχμή! αλλά 1800 Δραχμές = 1 απολλώνειο !!!

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ vs AVRAGIOZ : Η Γυναίκα, η Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, ο αγώνας της και όλη η αλήθεια για τη θράκη και τα βρώμικα παιχνίδια της Τουρκίας

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτη δεν αντιμετωπίζεται ο ''πράσινος Δράκος''!

0 σχόλια
Μία ημέρα μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και τον ντροπιαστικό, λόγω των επεισοδίων, 4ο τελικό στο ΣΕΦ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρέθεσε αποχαιρετιστήριο, ουσιαστικά, γεύμα στους παίκτες του.

Είμαστε πολύ λίγοι ως μπάσκετ αν πετύχουμε να διώξουμε και τους Αγγελόπουλους, δύο νεαρούς ανθρώπους οι οποίοι ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους και το σπορ. Με όλα τα λάθη τους, έχουν κάθε δικαίωμα να φύγουν αρπάζοντας μία κατάμαυρη κοτρόνα και να την πετάξουν στο κεφάλι όλων. Διότι το μπάσκετ μόνο με έναν πόλο απλά θα τελειώσει

Θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στους πεινώντες και διψώντες για τα 15 λεπτά φήμης και θα μιλήσουμε για μπάσκετ. Ο Τ. Μαγουλάς σχολιάζει το αίσχος του ΣΕΦ.
Σχετικά links

* Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός
Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός 69-76 (οριστική διακοπή)


Πριν να φέρετε ξένους διαιτητές, φέρτε ξένους δημοσιογράφους και ξένους φιλάθλους. Έτσι γλίτωνε από τα περισσότερα κακά. Όταν δε θα είστε έτοιμοι, φέρτε και ξένες διοικήσεις ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση πισωγυρίσματος. Αυτά διότι εμείς δεν τιμούμε το μπασκετάκι που μας δίνεται απλόχερα. Ας το χαίρονται όσοι το εκτιμούν και ας είναι εισαγόμενοι.

Θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στους πεινώντες και διψώντες για τα 15 λεπτά φήμης και θα μιλήσουμε για μπάσκετ.

Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα που είχε τους καλύτερους γκαρντ και αυτό είναι το αξίωμα που καθορίζει τα πάντα στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός, πιθανώς στην χειρότερή του χρονιά αγωνιστικά, χάρις στην προνοητικότητά του έχει γεμίσει από σπουδαίους πλέι μέικερ και σουτέρ οπότε πήρε τον τίτλο.

Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα η οποία δούλεψε περισσότερο στην επίθεση. Έβγαλε σουτ, έκανε διαφορετικά πράγματα και σε συνδυασμό με την σκληρή άμυνα πέτυχε το θαύμα ενός όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος, φέτος στην έδρα του αντιπάλου.

Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα που μετέφερε τα προβλήματά της στον αντίπαλο. Το άγχος, την πίεση, τον εκνευρισμό. Και αυτό είναι απόρροια της πείρας.

Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα που διαχειρίστηκε καλύτερα τους διαιτητές. Χωρίς περιστροφές ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντικά σφυρίγματα όταν χρειάστηκε στον τρίτο αγώνα, όμως κατέκτησε το πρωτάθλημα ακόμα και όταν δεν ήταν όλα δικά της όπως στο ...τέλος της τέταρτης αναμέτρησης. Και όποιος διαθέτει μεγάλους πλέι μέικερ, στο τέλος ότι κι αν του κάνουν οι διαιτητές θα βρει τρόπο να βάλει το ένα καλάθι το οποίο χρειαζόταν.

Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα που ήταν έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα για τον τίτλο. Από τον πρώτο αγώνα(με εξαίρεση την δεύτερη αναμέτρηση) μέχρι τον τέταρτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πάθος και καθαρό μυαλό για το πρωτάθλημα, γνώριζαν ακριβώς τί έπρεπε να κάνουν.

Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα που ο προπονητής της και οι παράγοντές της γνώριζαν καλά πώς να λειτουργήσουν σε κάθε στιγμή μέσα στα παιχνίδια. Από την παραμικρή αλλαγή μέχρι τις διαβουλεύσεις για την επανέναρξη του τέταρτου, ο Παναθηναϊκός έδειξε πόσο σημαντικό είναι να μεγαλώνει, να ωριμάζει ένα σύνολο μαζί και όχι μόνο οι παίκτες διότι τα πάντα χρειάζονται στο ...ελληνικό μπάσκετ.

Το πρωτάθλημα το πήρε ΟΜΑΔΑ. Η ΟΜΑΔΑ

Επειδή ακόμα και οι...αντιστασιακοί, λυγίζουν, δύο τρεις σκέψεις.

Είμαστε πολύ λίγοι ως άνθρωποι όταν μπροστά στα μάτια μας υπάρχει πανό που «εύχεται» την μεγαλύτερη κατάρα για έναν συνάνθρωπό μας(το πανό για τον Διαμαντίδη)και υπάρχει χέρι που το γράφει και δεν καταλαβαίνει τί σημαίνει. Δεν υπάρχει δε ένα χέρι να το κατεβάσει και να το δώσει σε αυτόν που το έγραψε να το «καταπιεί» χωρίς να ανοίξει το στόμα;

Είμαστε πολύ λίγοι ως άνθρωποι όταν αποθεώνουμε έναν αθλητή επειδή έφτυσε συνάδελφό του και τον κάνουμε σύνθημα. Ο Διαμαντίδης(για τρεις τέσσερις αγώνες) και ο Τεόντοσιτς (για έναν, δύο) δεν έπρεπε να βρίσκονται στο παρκέ μετά την γροθιά, έστω και ως κίνηση, του δευτέρου και την φτυσιά του πρώτου αλλά εδώ δεν έχουμε παιδεία θα έχουμε δικαιοσύνη. Όταν όμως μεγάλοι σύλλογοι μόνο και μόνο για να σηκώσουν ένα πρωτάθλημα, δεν αποδεικνύονται μεγαλύτεροι από τον κάθε Διαμαντίδη, τότε είμαστε πολύ λίγοι. Διότι σήμερα αποθεώνονται οι δύο, αύριο άλλος ένας που έριξε κουτουλιά και μετά θα αναγάγουμε τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη σε οσιομάρτυρα. Ένα συγνώμη στα ελληνικά και τα σέρβικα; Όχι από τα χαϊδεμένα παιδιά. Ε, ρε Στερν που σας χρειάζεται να δείτε παρκέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Είμαστε πολύ λίγοι όταν καταλήγουμε να σκυταλοδρομούμε για το ποιος θα έχει τον πιο φανατισμένο, άρρωστο τίτλο στην εφημερίδα του. Όχι ότι οι Μάο Μάο διαβάζουν ή επηρεάζονται (αν ήταν έτσι δεν θα είχε γίνει ποτέ τίποτα σε Βόλεϊ γυναικών και χάντμπολ) αλλά περισσότερο μικραίνουμε και άλλο στα μάτια όσων είναι πραγματικοί φίλαθλοι.

Είμαστε πολύ λίγοι ως άνθρωποι διότι στο τέλος το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να δοθεί λύση, ξεκινώντας από το σπίτι του άλλου αποθεώνοντας παράλληλα τους δικούς μας υπέροχους ανθρώπους οι οποίοι απλά προκαλούνται. Δεν φταίνε.

Είμαστε πολύ λίγοι ως μπάσκετ αν πετύχουμε να διώξουμε και τους Αγγελόπουλους, δύο νεαρούς ανθρώπους οι οποίοι ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους και το σπορ. Με όλα τα λάθη τους, έχουν κάθε δικαίωμα να φύγουν αρπάζοντας μία κατάμαυρη κοτρόνα και να την πετάξουν στο κεφάλι όλων. Διότι το μπάσκετ μόνο με έναν πόλο απλά θα τελειώσει.

Είμαστε πολύ λίγοι όταν θέλουμε η αστυνομία να μας προστατεύει μεν, αλλά να μην παρεμβαίνει δε τις στιγμές που τα δικά μας παιδιά κάνουν το γήπεδο, θερινό σινεμά.

Είμαστε πολύ λίγοι που ενώ στο σπίτι μας δεν επιτρέπουμε σε κουνούπια να περνούν από τα παράθυρά μας, στο γήπεδο της ομάδας μας ξέσπασε σαν να βλέπουμε στις καρέκλες τον χειρότερο εχθρό μας.

Την Τρίτη θα δούμε την επόμενη ημέρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις να αντιμετωπιστούν τόσο στους πρωταθλητές όσο και στους κυπελλούχους.
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμη Ζούνη

0 σχόλια

 Γεννήθηκε στην Αθήνα, και μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά).
Επιστημονική Πορεία

- Το 1979 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας).
- Παράλληλα, το 1977, παρακολούθησε την ύλη του δεύτερου έτους του τμήματος Lettres Modernes στο Πανεπιστήμιο Ναντέρ στο Παρίσι, απ’ όπου και πήρε το Δίπλωμα Γενικών Σπουδών (D.E.U.G.).
- Το 1978, τοποθετήθηκε στη Β' έδρα της Φιλοσοφίας, με υποτροφία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, όπου και ανέλαβε την έκδοση κειμένων του Π. Βράιλα-Αρμένη.
- Το 1981 συνεργάστηκε με τον εκδοτικό οίκο Εξάντας, για τη μετάφραση  του βιβλίου του Ταχάρ Μπεν Ζελούν «Μόχα ο τρελός, Μόχα ο σοφός».

Καλλιτεχνική Πορεία

- Από το 1971- 1978, παρακολούθησε μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού και πήρε δίπλωμα καθηγήτριας χορού.
- Παρακολούθησε επίσης μαθήματα πιάνου, φλογέρας και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
- Έχει χορογραφήσει τις παραστάσεις του Ερασι-τεχνικού Θεάτρου «Born Yesterday» και « Επτά επί Θήβας».
- Το 1979- 1982, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στα έργα:
- «Οθέλλος» του Shakespeare (Δυσδαιμόνα, σκην. Σπ.Ευαγγελάτος)
- «Τρωάδες» του Ευριπίδη (Κασσάνδρα, σκην. Στ. Ντουφεξής)
- «Ορέστης» του Σοφοκλή (Χορός, σκην. Γ. Σεβαστίκογλου).

Πρωταγωνίστησε στα έργα:
- «Το σώσε» του Michael Frayn (σκην. Ά. Βουτσινά)
- «Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας» του Shakespeare (Ερμεία, σκην. Κ. Δαμάτης)
- «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη (Χρυσόθεμις, σκην. R. Sturua)
- «Όποιος γελάσει τελευταίος» του Noel Coward (σκην. Σταμ. Φασουλή)
- «Το πονηρό πνεύμα» του Noel Coward (σκην. Γ. Τσεμπερόπουλος)
- «Αντίο Τσάρλι» του G. Axelrod (Τσάρλι, σκην. Κ. Αρζόγλου)
- «Μην προσπερνάς την ευτυχία» της F. Sagan (Angora, σκην. Α. Αντύπας)
- «Ανθή» του Andreyev (Ανθή, σκην. Α. Βουτσινά)
- «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη (Ανδρομάχη σκην. Γ. Μαργαρίτη)
- «Οργισμένα νιάτα» του G.Osborn (Άλισον, σκην. Γ. Θεοδοσιάδης)
- «Επικίνδυνη στροφή» του G. Prisley (σκην. Γ. Θεοδοσιάδης)
- «Θρίαμβος του Έρωτα» του Marivaux (Πριγκίπισσα, σκην. Β. Παπαβασιλείου)
- «Επικίνδυνες σχέσεις» του C.Hampton (Mme de Tourvel, σκην. R. Williams)
- «Λεωφορείο ο Πόθος» του T. Williams (Στέλλα, σκην. N. Diugut)
- «Η Μικρή μας Πόλη» του T. Wilder (Έμιλυ, σκην. Μ. Βολανάκης)
- «Η Όπερα της Πεντάρας» του B. Brecht (Πόλυ, σκην. Ζ. Ντασσέν)
- «Το στοίχημα» του C. Oddets (Τζώρτζη, σκην. Σταμ. Φασουλή)
- «Η λέσχη» του A. Guerny (Έλινορ, σκην. Α. Αντύπα)
- «West Side Story» των Sondheim-Bernstein (Μαρία, σκην Σταμ. Φασουλή)
- «Εξ’ επαφής» του P. Marber (Άννα, σκην. Σταμ. Φασουλή)
- «Το σπίτι φεύγει» του Α. Νικολή (σκην. Σταμ. Φασουλή)
- «Τρεις Μέρες Βροχή» του R. Greenberg (Ναν & Λίνα, σκην. Σταμ. Φασουλή)
- «Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Edward Albee (Μάρθα, σκην. Γρ. Βαλτινός)
- «Η Μαργαρίτα Γκωτιέ Ταξιδεύει Απόψε» του Άκη Δήμου (Μαργαρίτα Γκωτιέ, σκην. Αντ. Καλογρίδη)
- «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» του Άκη Δήμου (Βιολέτα, σκην. Σταμ. Φασουλή)
- «Μια νύχτα με το Σαίξπηρ» αποσπάσματα Σαίξπηρ (Λαίδη Μάκμπεθ, σκην. Αντ. Καλογρίδη)
- «Ανθρώπινη Φωνή» και «Ωραίος Αδιάφορος» του J. Cocteau (σκην. Σταμ. Φασουλή)
- «Λεωφορείο ο πόθος» T.Williams(Μπλανς, σκην. Α.Καλογίδη)

Στην τηλεόραση έχει λάβει μέρος σε σειρές, τηλεταινίες και θεατρικά έργα.

Στον κινηματογράφο έχει λάβει μέρος:
- Σε πέντε ταινίες μεγάλου μήκους για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
- Σε πολλές ταινίες μικρού μήκους.
- Στην ιταλοαμερικανική παραγωγή «The Greek» σε σκηνοθεσία Ch. Dubin.

Δάνεισε τη φωνή της στον πρώτο γυναικείο ρόλο, στις ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου:
- «Η αιωνιότητα και μια μέρα»
- «Το βλέμμα του Οδυσσέα»

Δίδαξε:
- Έκφραση και Υποκριτική στο επαγγελματικό τμήμα της Σχολής Χορού της Ν. Χειμάρα.
- Αγωγή του Λόγου σε επιδοτούμενα από την ΕΟΚ σεμινάρια δημοσιογραφίας.
- Υποκριτική στη δραματική σχολή του Δ. Φωτιάδη.
- Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ίασμος και Β. Διαμαντόπουλος (Αθηνών και Θεσσαλονίκης), όπου και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια.
- Έλαβε μέρος στο Συμπόσιο Διαφυλικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η γυναίκα στον Ίψεν».

Σκηνοθέτησε τα έργα:
- «Το τέλος του καλοκαιριού» του Γ. Ηλιόπουλου
- «Μια ωραία και πιστευτή ιστορία» του Γ. Ηλιόπουλου
- «Τα μυστικά της αποτυχίας μου» του Γ. Ηλιόπουλου
- «Τραγωδία εν κρανίω» του Ερν. Βουτσίνου
- «Amor y muerte» (Αποσπάσματα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο με άξονα το τανγκό)
- «Ερωτική αναρχία» του A. Guerny
- «Cargo» μουσική παράσταση

Δισκογραφία:
- «Πρόβα Νυφικού» του Β. Δημητρίου
- «Παλίρροια» του Β. Δημητρίου
- «Χρυσόχαρτο» ξένων συνθετών
- «Του Κόσμου οι Καληνύχτες», ελληνικά και ξένα παραδοσιακά νανουρίσματα

Τραγούδησε:
- Με τους Monie-Monie Conniente στο Μύλο Θεσσαλονίκης.
- Με την Αναστασία Μουτσάτσου και τη Λένα Αλκαίου.
- Με το Μίλτο Πασχαλίδη.
- Σε συναυλία του Μίμη Πλέσσα.
- Με τον Μάριο Φραγκούλη στο Μέγαρο Μουσικής και στη Μικρή Επίδαυρο.
- Με την Ελένη Πέτα στη μουσική παράσταση “Cargo”

Διακρίσεις:
- Βραβείο ερμηνείας Α’ γυναικείου ρόλου, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1985).
- Θεατρικό βραβείο Μαρίκα Κοτοπούλη (2003).

Ιδιότητες:
- Πρόεδρος του Σωματείου Ερμηνευτών Διαφημιστικών Κειμένων Ελλάδας.
- Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηνών (Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτισμικού Οργανισμού και Διοικητικό Συμβούλιο των Μουσικών Συνόλων).
Διαβάστε περισσότερα »

Όταν μπήκα στην πρώτη τράπεζα να κλέψω ήμουν έτοιμος να λιποθυμήσω από την αγωνία μου. Τα λεφτά που πήρα δεν ήταν πολλά, μόλις δέκα χιλιάδες Ευρώ… άσχετα αν οι εφημερίδες την άλλη μέρα έγραψαν για εκατό χιλιάδες!

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

Αν είναι αλήθεια ζήτω που καήκαμε!!!

0 σχόλια
109
Ποιά δραχμή και ποιά υποτίμηση κατά 37% !!!

εδώ μιλάμε για ''γδάρσιμο'' και κάψιμο του Έλληνα με ......

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ !!!!

Έτσι λένε οι πληροφορίες θα ονομάζεται το νέο νόμισμα μόλις μας πετάξουν με κλωτσιές έξω από την Ευρωζώνη!!!

Τι ισοτία θα έχει???
Λένε 1 απολλώνειο = 1800 δραχμές !!!

Πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία ???

Αμέσως μόλις πάρουμε την 3η δόση? Σεπτέμβριο !!!

Καλή Ανάσταση Έλληνες !!!


Ισα που προλαβαίνετε να πάρετε τα ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ !!! 

Στο δόξα Πατρί λοιπόν!
Διαβάστε περισσότερα »

Επιστήμονες από το John Innes Κέντρο και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε ποια γονίδια ελέγχουν την εξειδικευμένη θρεπτική μηχανή εξόρυξης που αναπτύσσεται στην επιφάνεια των ριζών των φυτών.

0 σχόλια
Rice hairs on rootΑνακάλυψη των θρεπτικών «μηχανή εξόρυξης σε μονάδες

Discovery of the nutrient 'mining machine' in plants

17th February 2010

Scientists from the John Innes Centre and the University of Oxford have discovered which genes control the specialized nutrient mining machine that develops on the surface of plant roots.

Root hairs develop on roots and burrow into the soil releasing acids and other scouring chemicals that crack open rocky minerals releasing valuable nutrients such as iron and phosphate that are necessary for plant growth.

It has long been known that when crops such as barley and wheat are grown on soils containing small amounts of phosphate, those plants with long hairs give higher yields than those with short hairs.

Similarly long-haired beans grown on nutrient poor tropical soils of Central America do much better than short haired varieties.

The mechanism that controls the growth of these nutrient excavating cells has eluded scientists until now. This week a group of UK-based scientists shed light on the mystery in a paper published in Nature Genetics.

They discovered that a master regulatory gene called RSL4 acts like a switch; hair cells grow when the gene is turned on and growth stops when it is off.

When plants grow in conditions where there is insufficient phosphate they develop very long root hairs. This increases the amount of soil from which they can scavenge phosphate.

“When we discovered that RSL4 was a master regulator of hair growth we thought that perhaps the increased growth of root hairs in low phosphate soils might result from turning this gene on,” says Professor Liam Dolan, leader of the JIC team that discovered RSL4.

Dolan and co-workers were right. Growing plants in phosphate-poor soils turned the gene on resulting in the growth of very long root hairs. This gene is therefore not only a key growth regulator but also a critical cog in the mechanism plants use to cope with a lack of nutrients.

Given the ability of RSL4 increase root hair growth this discovery has the potential to help breeders develop crops that can grow on poor soils.

Most soils in Australia, extensive regions of sub-Saharan Africa and 30 per cent of China are not productive because plants cannot extract sufficient phosphate and iron form these soils.

“Our hope is that in the future someone will be able to use this gene to develop cultivars which enhance yields on poor soils,” says Professor Dolan. “This could have obvious benefits for developing world agriculture. Also as fertilizers become increasingly expensive we will need crops that are more efficient in nutrient uptake. This could have the added benefit of decreasing the amount of polluting phosphate that runs off into rivers and lakes.”

“What excites me most about this research is that we set out to answer a fundamental question in biology – how organisms control the size of their cells. In the end we discovered something that could have an important impact on world agriculture”.

Contacts

JIC Press Office
Zoe Dunford, Tel: 01603 255111, email: zoe.dunford@bbsrc.ac.uk
Andrew Chapple, Tel: 01603 251490, email: andrew.chapple@bbsrc.ac.uk

Notes to Editors

* Reference: Keke Yi, Benoit Menand, Elizabeth Bell Liam Dolan (2010) A basic-helix-loop-helix transcription factor controls cell growth and size in root hairs. Nature Genetics doi:10.1038/ng.529
* The John Innes Centre, www.jic.ac.uk, is an independent, world-leading research centre in plant and microbial sciences with over 800 staff. JIC is based on Norwich Research Park and carries out high quality fundamental, strategic and applied research to understand how plants and microbes work at the molecular, cellular and genetic levels. The JIC also trains scientists and students, collaborates with many other research laboratories and communicates its science to end-users and the general public. The JIC is grant-aided by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council, www.bbsrc.ac.uk.
* Intellectual property rights in the root hair technology are assigned to and the subject of patent applications filed by Plant Bioscience Limited (PBL, www.pbltechnology.com). PBL is the IP management and technology transfer company of the John Innes Centre.
* Future research: Funding has been awarded under the BBSRC’s Follow-on Fund Scheme to enhance nutrient uptake in crop plants such as wheat, oil-seed rape using RSL4. Further funding has been provided by a grant from PBL.


Διαβάστε περισσότερα »

FOURTH REICH FIGHTS NATURE OF BRAINS!

0 σχόλια
Boris Johnson Barbara Follett

Basil Venitis favors ending government involvement in education. Any influence by the state over education corrupts its goals, and therefore the ability of its graduates to think and reason. Only a full separation of education and state allows for parents to choose how best to equip their children to function in the world. Anything less is a violation of the parents', and child's, rights.

We all know men tend to be active in the analytical left brain, and women tend to be active in the right intuitive brain. Nevertheless, Fourth Reich(EU) wants the two brains to become the same! This is fighting nature, fighting God, pure and simple! The European Commission today presented a new study which examines how gender inequality in education is addressed in European countries. It shows that gender differences persist in both choice of study and outcomes.

With a few exceptions, all European countries have, or plan to have, gender equality policies in education. The primary aim is to challenge traditional gender roles and stereotypes. Other objectives include enhancing the representation of women in decision-making bodies, countering gender-based attainment patterns and combating gender-based harassment in schools. Government initiatives that aim to inform parents about gender equality issues and involve them more closely in promoting gender equality in education are rare.

Girls usually obtain higher grades and higher pass rates in school leaving examinations than boys and boys are more likely to drop out of school or repeat school years. International surveys show that boys are more likely to be poor performers in reading whereas girls are more likely to be low achievers in mathematics in around one third of European education systems. However, socio-economic background remains the most important factor.

Only a few countries address boys' underachievement as a policy priority (The Flemish Community of Belgium, Ireland and the United Kingdom). Still fewer countries have special programmes for improving boys' reading skills and girls' achievement in mathematics and science (Austria, United Kingdom).

The European Commission addresses gender inequality in education both by encouraging policy co-operation between EU countries and through its funding programmes. The fight against social exclusion and gender inequality is one of the key priorities for the financial support that the EU gives to multinational education projects and partnerships through the Lifelong Learning Programme.

Many young men and women in vocational schools and general secondary education still opt for career choices reflecting traditional gender roles. Better vocational guidance is needed to address this issue and for career advisers to be more gender aware and thus more able to challenge stereotypes.

Gender-sensitive guidance, which is currently only available in half of the European countries, is more often targeted at girls than boys and usually aims to encourage girls to choose technology and natural science careers. Although interesting individual initiatives and projects exist, overall national strategies to combat gender stereotypes in career choices and initiatives aimed at boys are lacking.

Women represent the majority of students and graduates in almost all countries and dominate in education, health and welfare, humanities and arts. Men dominate in engineering, manufacturing and construction.

Around two thirds of countries have gender equality policies in higher education. However, almost all these policies and projects target only females. On the other hand, the proportion of women among teaching staff in higher education institutions declines with every step on the academic career ladder. However, only about a third of the countries have implemented concrete policies to address this problem to target this vertical segregation. Policies targeting both issues are present in the Flemish Community of Belgium, Germany, the Netherlands, Austria, Sweden, the United Kingdom, and Norway.

The purpose of education is to train young people how to use their minds, to use their capacity to think and reason. A proper education provides students with knowledge of the facts, and more importantly, knowledge of how to gain new facts in order to live and pursue values.

Public education, by definition, cannot meet the goals of a proper education. Because the state funds public schools, it not only provides the facilities housing the students but it determines the content taught in them. As such, children in such schools learn what the state determines they should learn, with all of the ideological biases that advocates of public schooling endorse. Under state-subsidized schooling, students don't necessarily learn facts, and how to acquire new knowledge; they learn state-sanctioned facts, and state-sanctioned methods of acquiring knowledge.

Public schools are controlled by the government and subject to all the ills of government bureaucracy and power. Private and home schools are run, in varying ways, by parents. Private schools are dependent upon the satisfaction of parents in order to remain in business. They do not control the children in their care. Instead, families retain their authority and hire the schools for certain aspects of raising their children.

Government schools never sought the permission of parents to educate children. Instead, they used force to secure their audience. As is only natural, the arrogance of the state and its contempt for parents has grown with the years. So also has its power over society.

Venitis asserts the public school monopoly has to be ended, and genuine competition has to be restored. The National Education Association's #1 priority isn't quality education. It is its members' financial and political power. American Federation of Teachers President Al Shanker, who was one of this century's best labor union presidents, once openly admitted, "I will begin to care about the quality of children's education in this country when they start paying union dues." Now, this may shock you, but it really shouldn't surprise you.

Education, like any other service, is best provided by the free market, achieving greater quality and efficiency with more diversity of choice. Public schools should be managed locally to achieve greater accountability and parental involvement. Recognizing that the education of children is inextricably linked to moral values, venitists would return authority to parents to determine the education of their children, without interference from kleptocrats. In particular, parents should have responsibility for all funds expended for their children's education. Government should stay out of education.

Venitis declares Eton is the best school on Earth, a paradigm for all schools to follow. Eton, is a British private lyceum for boys. All students board. It was founded in 1440 by King Henry VI. Eton has a very long list of distinguished alumni, including twenty former prime ministers. Traditionally, Eton is the chief nurse of England's statesmen and the most famous school in the world. No other school can claim to have sent forth such a brigade of distinguished figures to make their mark on the world. Etonians include Premier David Cameron of UK and Mayor Boris Johnson of London.

Homeschool is a legal option in many places, for parents to provide their children with a learning environment as an alternative to school. Parents cite numerous reasons as motivations to homeschool, including better academic test results, poor school environment, improved character development, and objections to what is taught in school.

There is nothing wrong with laying out suggestions for what the average child should know by a certain grade. But most kids aren't the average child, and the Common Core State Standards Initiative is not just suggestions. All kids are different. They grow, mature, and learn at different rates, and develop different talents and interests. In light of that obvious reality, to build an education system that treats all kids as if they are the same is insanity.

Simplistic rhetoric of national-standards advocates notwithstanding, research simply does not demonstrate that national standards lead to superior educational outcomes. And, no, adopting the Common Core standards is not voluntary. With states risking billions of federal dollars if they don't adopt them, the standards are for all intents and purposes federal standards, and their adoption mandatory.

One of the greatest gifts we can give to succeeding generations is the ability to think for themselves, and that means challenging the government monopoly of thought in education directly. It will be a struggle. All it takes is a trip to the ruins of the Berlin Wall to remind us that governments never give up power voluntarily. It is up to us to reassert our rights and recover our responsibilities.

Venitis points out that half of one's knowledge is outdated within four years! Thinking should be the top priority of education. The proper goal of education is to foster the conceptual development of the child, to instill in him the knowledge and cognitive powers needed for mature life. It involves taking the whole of human knowledge, selecting that which is essential to the child's conceptual development, presenting it in a way that allows the student to clearly grasp both the material itself and its value to his life, and thereby supplying him with both crucial knowledge and the rational thinking skills that will enable him to acquire real knowledge ever after.

Unschool refers to a range of educational practices on allowing children to learn through their natural life experiences, including child directed play, game play, household responsibilities, and social interaction, rather than through the confines of a school. Unschool differs from school principally in that standard curricula and of school, are counterproductive to the goal of maximizing the education of each child.

Venitis asserts that public school employee unions are politically partisan and polarizing institutions. 95% of their contributions have gone to antivenitists. Not entirely coincidentally, venitists have often accused these unions of simultaneously raising the cost and lowering the quality of public schools. Many advocates of charter schools, vouchers, education tax credits, homeschoolig, and unschooling, have cited union political influence as the greatest impediment to their chosen reforms
Διαβάστε περισσότερα »

Μεγάλη φοροδιαφυγή απο υποτιθέμενους "ανάπηρους" .... Μαιμού !

0 σχόλια
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΠΥΟ του Υπουργείου Οικονομικών, από τους Έλληνες φορολογούμενους που υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις για εισοδήματα του έτους 2008, αρκετές χιλιάδες φορολογούμενων ήταν αυτοί που δήλωσαν "ανάπηροι" προκειμένου να γλιτώσουν φόρο ή/και να έχουν και επιστροφή φόρου.

Το ΚΕΠΥΟ μετά από διασταύρωση στοιχείων, ανακάλυψε φορολογούμενους που δήλωναν "ανάπηροι" με ποσοστό αναπηρίας άνω
του 67% προκειμένου να έχουν την προβλεπόμενη από το νόμο έκπτωση φόρου (σήμερα 2.400 ευρώ) για τους φορολογούμενους που έχουν αναπηρία ή κάποιο από τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους έχει αναπηρία άνω του 67%.
Με τον τρόπο αυτό, αυτοί που δήλωσαν ότι έχουν οι ίδιοι ή προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67%, κατάφεραν να έχουν επιστροφή φόρου μέχρι και 1.400 ευρώ.!!!!
Ελπίζουμε σύντομα να δοθεί ένα τέλος τόσο στο μεγάλο αυτό θέμα των "μαϊμού αναπήρων" που αποτελεί πληγή διαρκούς και ανεξέλεγκτης αιμορραγίας εθνικών πόρων, δηλαδή, κλοπής όλων των Ελλήνων φορολογουμένων, αλλά και ηθικής αιμορραγίας του Αναπηρικού Κινήματος και των δίκαιων και διαρκών διεκδικήσεων του.
Και η καλύτερη δυνατή αρχή θα είναι η Ελληνική Πολιτεία να θεσμοθετήσει και να εφαρμόσει την "Κάρτα Αναπηρίας", συγκεκριμένη, πάγια και διαρκής διεκδίκηση ολόκληρου του Αναπηρικού Κινήματος.
συμμετοχή
Διαβάστε περισσότερα »

How PBS and Chevron got together to kill the alternative fuel movement

0 σχόλια
The first cars ran on alcohol. In Brazil cars run on alcohol. Why don't we have alcohol-run cars in the US?
Thank PBS, thank the mainstream news media, and thank the criminal enterprise known as the oil industry.



Διαβάστε περισσότερα »

Στην Ελλάδα του σήμερα υποθέτω οτι κανένας στρατωτικός ή αστυνομικός δεν είναι ενθουσιασμένος με αυτούς που κυβερνούν . Το (2) και το (3) υπάρχουν ήδη . Τί λείπει απο την συνταγή ; ΟΙ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ !

0 σχόλια
Δημοσιευμένη Εικόνα
Το τρίπτυχο για την ανατροπή μιας κυβέρνησης ( * ) :

1) Ογκώδεις λαϊκές διαδηλώσεις

2) Στρατός και αστυνομία αρνούνται να επέμβουν ( προφανώς δεν έχουν καμμία διάθεση να υπακούσουν σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση )

3) Ο Στρατός τάσσεται με το μέρος του λαού και στηρίζει τα αιτήματά του .

http://sites.google.com/site/pitago99/pitago
Διαβάστε περισσότερα »

Oι Εβραίοι απατεώνες γονατίζουν και τους περήφανους Μαγυάρους!

0 σχόλια
http://esbalogh.typepad.com/.a/6a00e009865ae588330120a6aa6e38970b-320wiΜιχάλης Παπανίδης

Δραματικές -οικονομικές- ώρες ζει και πάλι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βλέπει την κρίση των κρατικών ομολόγων να εξαπλώνεται στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, το ευρώ να διολισθαίνει έναντι του δολαρίου και την προσδοκώμενη ανάπτυξη να μην έρχεται, παρά τις όποιες προσπάθειες.

Ταυτόχρονα, τα χρηματιστήρια, και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις, «βυθίζονται» σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, «κοκκινίζοντας τα ταμπλό» σχεδόν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Από το πρωί της Παρασκευής, η Ουγγαρία «μπήκε στο μάτι του κυκλώνα» και αμέσως όλοι προεξόφλησαν ότι η επόμενη χώρα που θα βρεθεί σε δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση ανάλογη με της Ελλάδας μπορεί να μην είναι η Ισπανία ή η Πορτογαλία, αλλά η Ουγγαρία. Αφορμή ήταν το γεγονός ότι Ούγγρος αξιωματούχος δήλωσε πως η χώρα μπορεί να είναι κοντά στη χρεοκοπία. «Δεν είναι υπερβολή» να μιλάμε για χρεοκοπία, δήλωσε ο Peter Szijjarto, εκπρόσωπος Τύπου του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού της χώρας, Victor Orban, μεταδίδει το Bloomberg. Ο Ούγγρος αξιωματούχος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως «διαστρέβλωσε» τα νούμερα και είπε ψέματα για την κατάσταση της οικονομίας. «Είναι σαφές πως η οικονομία είναι σε μια εξαιρετικά άσχημη κατάσταση», τόνισε ο Szijjarto, ενώ συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή και μια επιτροπή διερεύνησης των γεγονότων».

Η κατάσταση της Ουγγαρίας καταδεικνύει, όμως, ότι η ΕΕ με υπεύθυνη κυρίως την αποπροσανατολισμένη -οικονομικά και πολιτικά- Γερμανία προχωρά σε ένα ακόμη ολέθριο λάθος, εκείνο της δραματικής περιστολής των δαπανών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηραιάς ηπείρου. Το «λάθος» αυτό εκτιμάται ότι θα το πληρώσει πανάκριβα ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης, αλλά και η ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα.
Περισσότερα εδώ:  http://dimmetoparfara.blogspot.com/ 
Διαβάστε περισσότερα »

Αεριωθούμενο «Μπόϊνγκ 737-400» των «Βασιλικών Μαροκινών αερογραμμών» πραγματοποίησε γύρω στα μεσάνυκτα σήμερα ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

Προεκλογικές αθλιότητες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ... Μιλάμε κυριολεκτικά για εκλογές βίας και νοθείας!

0 σχόλια
http://paideia-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_07.html
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο ΕΚΠΑ, ευτυχώς μόνο από ένα από τα υποψήφια σχήματα στις πρυτανικές εκλογές. Τραμπουκισμοί, προσπάθεια για ψηφοφορία με άκυρους καταλόγους, προσωπικός στρατός δέκα χιλιάδων υποψηφίων διδακτόρων και κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις συνθέτουν το σκηνικό συγκεκριμένης υποψηφιότητας που δεν τιμά ούτε τα πρόσωπα τα ίδια, αλλά ούτε και το ΕΚΠΑ! Ο ξεπεσμός του εν λόγω σχήματος έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Μιλάμε κυριολεκτικά για εκλογές βίας και νοθείας! Μοναδική λύση αξιοπρέπειας, κύρους και σοβαρότητας το σχήμα Φορτσάκη!
Διαβάστε περισσότερα »

Έτσι θέλει να μας καταντήσει ο προδότης-Εβραιομασόνος σατανιστής Τζέφρι ΓΑΠ!

0 σχόλια
[EROTEVMENH+GIAGIA.jpg]
Napoleon Sarko spoke by telephone on Sunday to Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, urging him to accept a credible and impartial inquiry into last week's deadly raid on a Turcoterrorist ship that left nine Gray Wolves dead. Sarko called on Netanyahu to follow the requests of the United Nations Security Council. Sarko also said France was willing to participate in the inquiry.

Napoleon Sarko is neurotic, bipolar, Oedipal, and psychopathic. Sarko seeks the love of the public, because his father abandoned him as a child. The swift replacement of Cecilia by Carla is a symptom of self-indulgence and insecurity. Sarko's narcissism, aggression, and childish behaviour stem from insecurity. Sarko's problem is his inability to distinguish his ego from his soul. Acute sarkozis means being obsessed by the phenomenon of Napoleon Sarko, le personnage mythologique, rather than Sarko's soul, that France does not know Sarko as well as it thinks.

UN Secretary-General Ban Ki-moon also spoke with Netanyahu to propose setting up a multinational commission to investigate what went wrong. Basil Venitis points out the United Nations(UN), aka Universal Nudnik, is a very corrupt organization, headed by the Secretary General, aka Civil Pope. At an Independent Inquiry into the Universal Nudnik Oil-for-Food Program, 3,000 companies from 70 countries paid bribes totalling about two billion dollars in exchange for contracts for delivery of goods to meet humanitarian needs. There were another 150 companies from 40 countries that reportedly paid illicit surcharges on oil purchases from Iraq. Civil Pope Kofi Anan himself got kickbacks!

Venitis notes that Ban Ki-moon, the former South Korean foreign minister, has been a weak Universal Nudnik Civil Pope. At Turtle Bay and elsewhere, the Civil Pope is seen as a disappointment and as the wrong man to assume a prominent role and lead the global community at a time when the world's political axis is shifting from America to Europe. Ban is more secretary than general. Many global organizations suffer from the fact that they are run by uncharismatic bureaucrats. In most cases, this is the fault of the kleptocrats who prefer to elevate weak figures, who won't meddle too much.

Israel has fiercely defended its boarding of the Turcoterrorist ship, insisting its commandos were attacked by Gray Wolves with weapons and opened fire in self-defense. Israel is rejecting an international inquiry on the Gaza-bound propaganda flotilla. Gray Wolves is the terrorist arm of the Turkish government. They are named after Asena, a female wolf in mythology associated with Turkic ethnic origins. The organization carried out many thousands of murders, especially in Cyprus. Gray Wolves have been responsible for numerous political assassinations and disappearances of human rights activists, and have ties with the Turkish mafia. Gray Wolf Mehmet Ali Agca attempted to kill Pope John Paul II in 1981.

Turkish PM Recep Tayyip Erdogan is fuming like hell and demands revenge. Erdogan was imprisoned in 1998 after famously reading in public a poem, much beloved of militant Muslims, containing the following passage: The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers.

Since coming to power, Erdogan has greatly improved his country's relations with Syria and picked a loud quarrel with Israeli President Shimon Peres, disrupting what had been a rather close alliance between the Jewish state and Turkey. He has also been developing a new friendship with the Iranian regime next door, just as the rigged re-election of President Ahmadinejad has disgusted all who had hoped for freedom in that Islamic Republic.

Venitis asserts that Israel is a bastion of freedom and Graecoroman culture, an economic miracle, and a leader in science and technology. Israel is the only free country in a region dominated by Arab monarchies, theocracies and dictatorships. It is only the citizens of Israel, Arabs and Jews alike, who enjoy the right to express their views, to criticize their government, to form political parties, to publish private newspapers, to hold free elections.

When Islamists deny the most basic freedoms to their own people, it is obscene for them to start claiming that Israel is violating the Palestinians' rights. All Muslims who are genuinely concerned with human rights should, as their very first action, seek to oust their own despotic rulers and adopt the type of free society that characterizes Israel.

Land-for-peace is a repugnant formula for Israel's self-immolation. The right of a civilized nation to self-defense against its barbarous enemies is a moral absolute. It should not be surrendered in a vain attempt to appease the initiators of war. It is a moral perversion to demand that Israel give back the very land it captured in the process of defending itself against wars launched by the Arab aggressors.

A criminal has no right to protest the justice of having his guns confiscated by the police, and particularly not a criminal who continues to underwrite acts of crime. And the worst of the land-for-peace policy is that it caused Israel to give the Palestinians their own domain, with the job of protecting against terrorism entrusted terrorists.

When Israel ended its occupation of Gaza, it did not impose a blockade. Indeed it left behind agricultural facilities in the hope that the newly liberated Gaza Strip would become a peaceful and productive area. Instead Hamas seized control over Gaza and engaged in acts of warfare against Israel. These acts of warfare featured 10,000 rockets directed at Israeli civilians. This was not only an act of warfare, it was a war crime. Israel responded to the rockets by declaring a blockade, the purpose of which was to assure that no rockets, or other material that could be used for making war against Israeli civilians, was permitted into Gaza. Israel allowed humanitarian aid through its checkpoints. Egypt as well participated in the blockade. There was never a humanitarian crisis in Gaza, merely a shortage of certain goods that would end if the rocket attacks ended.

In the aftermath of the recent gun battle aboard a Turkish aid ship heading for Gaza, international leaders have been queuing up to attack Israel. From Ankara to Brussels, the condemnation of the only longstanding democracy in the Middle East has been swift and unequivocal. The United Nations, the European Union, and the Arab League have all engaged in a frenzy of denunciation, even before all the facts have been established. Israel continues to be the U.N.'s favorite whipping boy: In the past four years, 33 of the 40 resolutions passed by the U.N. Human Rights Council(HRC) have condemned Israel.

If there is no doubt that the offending ships have made a firm determination to break the blockade, then the blockade may be enforced before the offending ships cross the line into domestic waters. Israel faces hypocrisy and a biased rush to judgment.

Israel is on the front line of the war against terrorist Islam and fights every day for its existence amidst a sea of hostility. The Israelis are engaged in a long-term war against vicious enemies and are a vital component of a global war the free world is waging against Islam. The defeat of Islam is in the fundamental interest of the West. USA and Fourth Reich(EU) must oppose any attempt by the Universal Nudnik(UN) to undermine Israel's sovereignty and its right to defend itself.
Διαβάστε περισσότερα »

InfognomonPolitics

0 σχόλια
Διαβάστε περισσότερα »

Το Ισραήλ απέρριψε πρόταση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μούν

0 σχόλια
... για την σύσταση διεθνούς επιτροπής που θα διερευνήσει την πολύνεκρη Ισραηλινή επίθεση σε βάρος νηοπομπής ακτιβιστών με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.
Διαβάστε περισσότερα »

Ξεσηκωμός ή θάνατος!

0 σχόλια
                                       
"...Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σ'αυτόν έλαχε να σώσει το Έθνος του, έτσι θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος μπορέσει...
...Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το Έθνος, και το ξέρω επειδή γι'αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μού έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό...
...Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί? Αφού εγώ δεν το θέλω, πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου? " 
                                      
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ (Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα)

Λαοί του κόσμου ξεσηκωθείτε!
 
 Γράφει: Ιωάννης (Ίων) Καρακώστας, συγγραφέας, στοχαστής

Ο «ακήρυκτος» τρίτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, ήδη κηρύχθηκε. Οι καρχαρίες της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, αποφάσισαν να ρίξουν στο θάνατο, το 1/3 του πληθυσμού της γης, ήτοι περί τα δύο δισεκατομμύρια θα πεθάνουν από την πείνα, μέσα στην προσεχή πενταετία.
Για την Ελλάδα αντιστοιχεί να πεθάνουν τα 3.500.000 των Ελλήνων.
Απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις των παγκόσμιων στρατοκρατών επιβάλλεται οι λαοί του κόσμου να ξεσηκωθούν. Ο ξεσηκωμός, ας αρχίσει από την Ελλάδα, που υπήρξε το πρώτο θύμα των σκληρών και απάνθρωπων μέτρων της τρόϊκας και είναι η πρώτη που θα δεχθεί και νέα πιο σκληρά μέτρα.
Καλύτερος ένας περήφανος θάνατος ενός εξεγερμένου λαού, παρά ένας ταπεινωτικός θάνατος ενός πεινασμένου. Αν δεν ξεσηκωθούμε, ως λαοί, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να μας γλιτώσουν από τον επερχόμενο βέβαιο θάνατό μας. Όλες οι κυβερνήσεις είναι πιόνια των ισχυρών και δεν εισακούονται απ’ αυτούς, οι οποίοι φοβούνται μόνο τους λαούς. Οι λαοί, έχουν χρέος να ξεσηκωθούν και από ρυάκια να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι,
που να παρασύρουν όλα τα καθάρματα που, δόλια και σκόπιμα, προκαλούν τη φτώχεια και την πείνα και σπείρουν το θάνατο στους λαούς.
Η εξέγερση των λαών, είναι καθήκον ιερό για να σωθεί η ανθρωπότητα από τους σατανικούς ιμπεριαλιστές της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας. Ο πλούτος των εθνών έχει συγκεντρωθεί στα χέρια των ολίγων, ήτοι στους τραπεζίτες, στις πολυεθνικές εταιρίες, στις βιομηχανίες που παράγουν και πωλούν όπλα και «έξυπνα» σύγχρονα οπλικά συστήματα, καθώς επίσης και σ’ εκείνες τις βιομηχανίες που παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν ναρκωτικά και φάρμακα, τα οποία προκαλούν συστηματικά τον αργό θάνατο στην ανθρωπότητα. Δεν κυκλοφορεί ζεστό χρήμα στην αγορά, το έχουν στις τράπεζες οι τραπεζίτες. Οι αγορές έχουν στεγνώσει. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας κόβονται στο μισό μέχρι πλήρους κατάργησής τους. Η φτώχεια κτυπά την πόρτα στους λαούς, η παγκόσμια πείνα γίνεται καθημερινό βίωμα και ο θάνατος της ανθρωπότητας είναι αναπόφευκτο γεγονός.

Ας μην περιμένουμε άπραγοι το θάνατό μας, κατά λεγόμενο:  «Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω». Μπορούμε να ζήσουμε, αν θέλουμε.
Χρειάζεται να διώξουμε τα κνώδαλα της παγκόσμιας εξουσίας και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Όταν ισχυροί παράγοντες της κοινωνίας προβάλλουν προσκόμματα και δημιουργούν αναχώματα, μπροστά στο κοινωνικο- οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι, τότε, οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις είναι ιστορική αναγκαιότητα και κοινωνική νομοτέλεια. Τα πράγματα κινούνται αέναα και νομοτελειακά μπροστά, όπως παρατηρεί ο ογκόλιθος της φιλοσοφίας Ηράκλειτος: «Πάντα ρειν...είναι παγίως ουδέν». Ένας λαός, όταν καταπιέζεται και του αφαιρούνται κεκτημένα δικαιώματα από τις άνομες ολιγαρχίες και τις ανίκανες κυβερνήσεις του, η εξέγερσή του είναι καθήκον, διότι το Δίκαιο του καταπιεσμένου και πεινασμένου λαού είναι πιο ισχυρό από τους νόμους της καθεστηκυίας τάξης. Οι πεινασμένοι και μελλοθάνατοι λαοί, δε έχουν να χάσουν τίποτα.

Αν μεν μείνουν άπραγοι είναι βέβαιο πως θα πεθάνουν όλοι. Αν όμως ξεσηκωθούν είναι βέβαιο πως οι πιο πολλοί θα ζήσουν.
Κάποτε, εμείς οι Έλληνες είπαμε: «Λευτεριά ή θάνατος» και αποκτήσαμε τη Λευτεριά μας.

Τώρα, πρέπει να πούμε: «Ξεσηκωμός ή θάνατος», για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Αυτό είναι το σημερινό σύνθημά μας. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Το κομματικό σύστημα δεν έχει το κύρος να αντιταχθεί στο σκληρό και ανάλγητο προσωπείο της τρόϊκας, διότι είναι μέχρι μυελού οστών διεφθαρμένο. Το κομματοκρατικό σύστημα πρέπει να το αλλάξουμε εκ βάθρων και να το μετατρέψουμε σε πολιτικό, άμεσα Δημοκρατικό. Όχι εξουσία στα κόμματα. Η εξουσία ανήκει στο λαό, από το λαό και για το λαό. Έλληνες ξεσηκωθείτε, ν΄ αλλάξουμε το Σύνταγμα της Χώρας, μέσα από μια «Πανελλήνια λαϊκή συντακτική συνέλευση». Με την αλλαγή του Συντάγματος να ζητούμε:

1. Να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι επίορκοι πολιτικοί, που καταχράστηκαν την εξουσία του λαού, καταλήστευσαν το δημόσιο χρήμα και ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, έριξαν στη φτώχεια τον ελληνικό λαό και οδήγησαν τη Χώρα στην υπερχρέωση, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό και την ανυποληψία. Τα εγκλήματά τους δεν έχουν παραγραφεί ή και, αν έχουν, κατά τους δικούς τους νόμους, ο λαός, που είναι πάνω από το Σύνταγμα, έχει την εξουσία να ανακαλεί την παραγραφή τους και να τους παραπέμπει σε δίκη.

2. Να επιστραφούν αμέσως τα κλεμμένα και να κατασχεθούν οι περιουσίες απ’ όλους εκείνους που αυτά τα χρόνια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παρανόμως και καταχρηστικώς, πλούτισαν σε βάρος του λαού και του τόπου.

3. Να τεθούν σε αχρησία όλα τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης, διότι είναι αναξιόπιστα να διαχειριστούν, στο μέλλον, τη λαϊκή εξουσία και αδυνατούν να στείλουν τους ενόχους στη δικαιοσύνη, αφού αυτά, είτε ενέχονται στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, είτε την ανέχθηκαν και, εκ ως
τούτου: «Ένοχος, ένοχο ού ποιεί». Αντί των κομμάτων, με τη μεσολάβηση των οποίων, διεξάγονται εκλογές φαρσοκωμωδία, οι βουλευτές, στη Βουλή των Ελλήνων, να αναδεικνύονται, μέσα από την καθιέρωση ενός καθαρά αντικειμενικού συστήματος κλήρωσης, ανάμεσα από όλους τους ενεργούς Έλληνες πολίτες, που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Χώρας και έχουν το συνταγματικό δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Οι κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνυόμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα της κλήρωσης ξανά, αν δεν κληρωθούν όλοι όσοι έχουν το προς κλήρωση δικαίωμα.

4. Να απαγορευθεί η εξαγγελθείσα μείωση και περικοπή των μισθών και συντάξεων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα και να εξασφαλιστούν πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Να επανέλθει το κοινωνικό κράτος και να βελτιωθεί στο καλύτερο και όχι στο χειρότερο, που το θέλει η τρόϊκα.

5. Να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, ως προϊόντος διαφθοράς, με βάση το διεθνές νομικό δόγμα: "Odious Debt"
( ειδεχθές χρέος). Η Χώρα τα χρέη της να πληρώσει από εκείνα που θα πάρει από εκείνους που τα έκλεψαν ή παράνομα και καταχρηστικά πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι άλλοι Έλληνες δεν οφείλουν να πληρώσουν τίποτα, αλλά μόνο όσοι έκλεψαν και πλούτισαν. Ο καθένας απ’ αυτούς να ελεγχθεί:
Τι είχες και τι έχεις; Που τα βρήκες και πως τα απέκτησες; Αν κλεμμένα, παράνομα και αδικαιολόγητα φέρ ‘τα πίσω.

6. Να ζητήσει το Ελληνικό δημόσιο, από την πλούσια σήμερα Γερμανία, να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τις καταστροφές που μας προκάλεσε στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης, να σταματήσει η Ελλάδα να αγοράζει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία και να ασκηθεί δίωξη και αγωγή σε βάρος της simens, για ηθική αυτουργία και συνέργια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μια κυβέρνηση ενός εξεγερμένου λαού και όχι κυβερνήσεις, που προέρχονται από, τα υποταγμένα στο παγκόσμιο κατεστημένο, πολιτικά κόμματα.

7. Να στηριχθεί η Ελλάδα στα δικά της πόδια, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας (πετρέλαια, πολύτιμα μέταλλα, αιολική και ηλιακή ενέργεια κ.λ.π). Η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν. Οι πολιτικοί της Ελλάδας, δεν μπορούν, διότι είναι δούλοι της φιλαρχίας τους, υποτελείς και εξαρτημένοι στους ξένους και είναι μόνιμα ερωτευμένοι με την εξουσία, για την εξουσία, εξαπατώντας, μόνιμα και συνεχώς τον, ευκολόπιστο και πάντα προδομένο, λαό.

8. Ν’ αλλάξει η Ελλάδα πολιτική ρότα στο διεθνές πολιτικο-οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και να παύσει να είναι η Χώρα του «ανήκομεν εις την Δυσιν», αλλά «Η Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες» και που να τα έχει καλά με όλον τον κόσμο, Δύση και Ανατολή, Βορρά και Νότο.

Αυτά τα λίγα, αφού δεν μπορούν να τα κάνουν οι πολιτικοί, τότε, οφείλουν να παραιτούνται και να αφήνουν άλλους Έλληνες πολίτες, που έχουν τη θέληση να τα κάνουν. Αν δεν παραιτούνται και κολλάνε, σαν στρείδια, στην εξουσία και κατατυραννούν ολόκληρο λαό, τότε, επιβάλλεται το χρέος του λαού να τους ανατρέπει και να καθιερώνει νέους θεσμούς. Διότι, όσο συντηρείται ένας παρακμασμένος θεσμός, όπως είναι τα πολιτικά κόμματα, τότε και το κράτος παρακμάζει και οι λαοί πτωχεύουν και δυστυχούν.
Μπροστά σε αυτή την κρίση, οικονομική και πολιτική, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ένα μάς σώζει: «Ξεσηκωμός ή θάνατος»! 

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2010
Διαβάστε περισσότερα »
 

Η λίστα ιστολογίων μου

makelio πραγματικό τώρα!!!

Εξωτερικές συνδέσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Meteo

>

2375000

GreekBloggers.com

ΕΛΛΑΣ 'Η ΤΕΦΡΑ με αυτο το ρητο ζουν εδω και χρονια οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ

Image Hosted by ImageShack.us

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search in makelio

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Goal.com - News



- Aποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νewsit - Τι λέει η πρώην σύζυγός του με την οποία είχε δύο παιδιά - Τον δολοφόνησαν για να του πάρουν την κάμερ...
  • μετά τη δολοφονία του 44χρονου
  • ✓ eroticguru via naggisch ✓ eroticguru via lou4fun ✓ eroticguru via diaspora99 ✓ eroticguru via simplydreamin ✓ eroticguru via luck...
  • Για τον κ. Ρέππα που χαρακτηρίζει το κίνημα “Δεν Πληρώνω” ως κίνημα “Τζαμπατζήδων”. Τζαμπατζήδες είστε εσείς, κύριε Ρέππα, και όχι απλά Τζ...
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΦΗΓΕΣΙΑ Ο.Ε.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗ...
  • σκαρφάλωσε χθες ο υδράργυρος, μετατρέποντας την Κύπρο σε πραγματικό καμίνι-μαρτύριο για τους κατοίκους. Η θερμοκρασία αυτή, η οποία καταγρ...
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • Νυκτερινός Επισκέπτης (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΙΖΗ;). ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.... ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΦΡΙΖΗΣ: Ο ΕΒΡ...
  • (η), ον , ἀττ. συν. χρυσοῦς, ῆ, οῦν ΄ ἐπ. χρύσειος, η, ον ΄ ( χρυσός )΄ ὡς καὶ νῦν, χρυσός (ὡς ἐπίθ.), ἐκ χρυσοῦ κατασκευασμένος ἤ διακοσμημ...
  • About Us

    Pantech Cellphones

    Copyright © makelio All Rights Reserved • Design by Dzignine
    best suvaudi suvinfiniti suv